Konfirmationsdatoer i 2020

Vi afholder konfirmationer i 2020 på disse datoer:

Søndag d.3. maj 2020 Harløse skole 

Fredag d.8. maj 2020 - Store Bededag - Grønnevang skole

Lørdag d.9. maj 2020 Frederiksborg Byskole 7.kl.

Søndag d.17. maj 2020 Frederiksborg Byskole 8.i.

 

 

Konfirmationsdatoer i 2021

Vi forventer at afholde konfirmationer i 2021 på disse datoer:

Fredag d.30. april 2021 - Store Bededag - Grønnevang skole

Lørdag d.1. maj 2021 Frederiksborg Byskole 7.kl.

Torsdag d.13. maj 2021  - Kr. himmelfartsdag - Frederiksborg Byskole 8.i.

 

Hvad betyder konfirmation? 

Konfirmation betyder bekræftelse.  Det er en gensidig bekræftelse af den pagt, som ved dåben er indgået mellem Gud og et menneske.  I Danmark blev konfirmation indført i 1736.
Hvordan bærer man sig ad, hvis man skal gå til præst?

Konfirmationsforberedelsen foregår på 7. klassetrin.  Der vil fra kirken blive sendt en personlig invitation ud til dig, hvis du bor i sognet. Her vil stå hvilken dato du og dine forældre skal komme ned i kirken, for at melde dig til. Det vil normalt ske inden sommerferien, mens du går i 6. klasse. På mødet vil vi præster fortælle lidt om hvornår i skal gå til præst i det næste år.

 

Hvad skal der til for at blive konfirmeret?
For at blive konfirmeret kræves det, at man er døbt eller bliver døbt inden konfirmationen. Desuden skal du følge konfirmationsforberedelsen og være fortrolig med den kristne børnelærdom og folkekirkens gudstjeneste. Dsv. at det ikke nytter at lade være med at komme til de arrangementer der er lagt feks. om aftenen eller i weekenden. De hører også med som en samlet del af "konfirmationspakken".

 

Kan man gå til konfirmationsforberedelse, selv om man ikke vil konfirmeres?

Ja, det kan du godt. Men du skal blive på holdet indtil juleferien. Ønsker du ikke at fortsætte herefter, skal din mor og/eller far kontakte den af os præster du går til undervisning hos og melde dig fra. Ellers bliver du tiden ud.
Skal pigerne have hvidt tøj på og drengene sort ved konfirmation? 
Nej. Det vigtigste er, at du føler sig godt tilpas i det valgte tøj til festdagen. Men du skal ikke være klædt hverken anstødeligt eller udfordrende.
Hvornår foregår forberedelsen? 
Normal efter sommerferien. Vi skal nok give besked.
 
I følge bestemmelser om konfirmation skal konfirmanden være fortrolig med folkekirkens gudstjeneste.  Hvordan denne fortrolighed opnås, fortæller præsten om i begyndelsen af forberedelsen. Mange steder skal konfirmander deltage i 8-10 gudstjenester i løbet af året.