Højskoleeftermiddage foråret 2020

Vi glæder os til at præsentere programmet for forårets højskoleeftermiddage.

Vi skal vidt omkring, og lytte til spændende emner og inspirerende foredragsholdere.

Hver gang: Kaffe og kage 30 kr.

 

Udflugter: OBS!!! Grundet Corona-situationen er busturen UDSKUDT!

I stedet afholdes en sangeftermiddag "Er du dus med himlens fugle" Dansk filmmusik fra 1930-1960 v. Kirke- og kulturmedarbejder Lene Christiansen

(Tur til Vestvolden og Ejbybunkeren)

Torsdag d. 4. juni kl. 12.30 – ca. 17.30   UDSKUDT

”Vi elsker vort land, og med sværdet i hånd skal hver udenvælts fjende beredte os kende!” – synger vi med Holger Drachmann til midsommer, ved Sankthansbålet. Forsvar og forsvarsværker har vi haft i al fald lige siden Dannevirkevolden blev bygget. Vestvolden blev bygget i årene 1888-1892 som en del af Københavns Landbefæstning. Byggeriet af befæstningen var et af danmarkshistoriens største anlægsprojekter - og det blev det mest omdiskuterede forsvarsprojekt nogensinde.

Vestvolden omkring Ejbybunkeren blev først endeligt rømmet i 2004.Ejbybunkeren blev bygget som operationscentral for Københavns luftforsvar på Vestvolden i Rødovre i begyndelsen af den kolde krig. Bunkeren blev taget i brug i 1954 og nedlagt i 1971 som operationscentral for Københavns Luftforsvar. Først i 2004 blev anlægget endeligt forladt af forsvaret og overdraget til Naturstyrelsen.I 2012 åbnet for publikum.

Denne dag vil der være en guidet tur både på Vestvolden og nede i Ejbybunkeren. Vestvoldens historie – og et kig ind i, hvordan en bunker rent faktisk er indrettet og var tænkt brugt. 

Kaffe og kage – og en dejlig køretur både ud og hjem

Pris: 175 kr. incl. entré.

Tilmelding fra 1. maj til Lene Christiansen. Tlf. 2040 4708 / mail. lene.praestevang@gmail.com

Begrænset antal pladser. Først til mølle.  


Sensommeraftentur til Danmarks gamle kollegier i Indre By - UDSKUDT!!

Torsdag den 27. august kl. 18-21:30

Vi skyder højskoleeftermiddagene i gang efter sommerferien med en spændende aftenudflugt til Indre By. Her skal vi se to af byens gamle kollegier henholdsvis Borchs kollegium og kollegiet Regensen.

Annemarie Lund har boet på Borchen og viser frem og fortæller, og Andreas Riis Damgaard har boet på Regensen og viser også frem og fortæller her.

Hvis vejret er til det, håber vi på at kunne drikke kaffe og spise under åben himmel mellem de teglrøde mure på Regensen.

Pris 100 kr. med kaffe og kage  

 

Moderne kirkekunst i Københavnsområdet

Onsdag d. 26. august kl. 8–ca. 17.30 vil der være en bustur til en håndfuld af de mest interessante eksempler på moderne kirkekunst.

Turen går til Vejleå Kirke, Ishøj, Helligtrekongers Kirke i Vallensbæk, Margrethe Kirken i Valby, Lindevangskirken på Frederiksberg, Grøndalskirken på Frederiksberg og Skovlunde Kirke.

I skrivende stund kan vi ikke være sikre på, at alle kirkerne er til rådighed for os, så deltagerne må være forberedt på afvigelser eller udeladelser fra programmet. - Men en spændende og hyggelig dag skal vi nok få!

Turleder: Birgitte Beck.

Tilmelding fra 1. juni til sognepræst Annemarie Lund. Tlf. 3053 9252/ alu@km.dk

Pris. 250 kr. Inkluderet i prisen: Formiddagskaffe og rundstykker samt eftermiddagskaffe og kage. Frokost: Egne madpakker og drikke.

Højskoleeftermiddage

10sep kl. 14:00

Højskoleeftermiddag

Højskoleeftermiddag om Jens Rosendahl v. Steen og Anne Valgreen-Voigt.

10sep kl. 14:00
24sep kl. 14:00

Højskoleeftermiddag

Højskoleeftermiddag om Tintin v. Inger H. Bergeon

24sep kl. 14:00
08okt kl. 14:00

Højskoleeftermiddag

Højskoleeftermiddag

08okt kl. 14:00
22okt kl. 14:00

Højskoleeftermiddag

Højskoleeftermiddag v. Claus Jensen om Bertel Thorvaldsen

22okt kl. 14:00