Højskoleeftermiddag "One dollar man"

Torsdag d. 20. februar får vi besøg af bogaktuelle Ole Sønnichsen, som vil fortælle os den spændende historie om cykelsmeden William S. Knudsen, som udvandrede til USA og blev chef for General Motors i Detroit, og endte med at udtænke oprustningsplanen, så Amerika kunne komme Europa til undsætning i Anden Verdenskrig.

Kaffe og kage 30 kroner.

 

 

Landsindsamling 2020

Meld dig som indsamler til Folkekirkens Nødhjælps landsindsamling her i Præstevang Sogn.

Vi samler i år ind til klimaforandringernes største ofre.

Vi uddeler ruter kl. 11 og serverer suppe, når man kommer tilbage til kirken.

Meld dig hos indsamlingsleder Birgitte S. Quist-Pedersen på birgittesqp@gmail.com eller på 49113235.  

Genforeningskoncert med Sigurd Barret og Vox Humana

Torsdag den 2. april kl. 19.30

”Genforeningskoncert” med Sigurd Barrett og Kammerkoret Vox Humana under ledelse af Jakob Høgsbro.

2020 markerer Sigurd Barrett 100-året for Genforeningen. Indtil 1920 var området syd for Kolding en del af Tyskland og præget af nationale konflikter. Men i 1920 resulterede en internationalt overvåget folkeafstemning i, at den daværende grænse blev flyttet 50 km sydpå, hvor den ligger i dag. Dermed blev Sønderjylland genforenet med Danmark. Det blev fejret i hele landet, hvilket man den dag i dag kan se fysiske beviser på over hele landet i form af 584 genforeningssten. Langt de fleste blev rejst af lokale for egne midler.

Koncerten arrangeres i samarbejde med Hillerød Grænseforening.

Historien om Genforeningen formidles i et nutidigt perspektiv med Sigurd Barretts fortælling og Jakob Høgsbros kor-arrangementer af Sigurds sange.

Entré: 100 kr. Billetter kan købes allerede nu i Præstevang Kirke.

 

 

 

Sig ja!

Skal torsdag den 20 02 2020 være jeres uforglemmelige bryllupsdag i kirken?

De fleste af os forbinder kirkebryllupper med store fester, mange gæster og himmelstormende priser. Men det er også muligt at få en enkel og stilfærdig vielse i kirken - også på en hverdag.

Det vil vi præster i Hillerød provsti gerne slå et slag for.

Derfor åbner vi kirkedørene for vielser torsdag den 20. februar 2020 kl.  15:00-18:00.

En dato, der er til at huske!

Hvis I ønsker denne dag som jeres bryllupsdag, skal I kontakte den kirke I gerne vil giftes i og rekvirere en prøvelsesattest på: Borger.dk.

Følgende kirker åbner døren for kirkebryllup den 20 02 2020 kl. 15:00-18:00:

Alsønderup kirke

Blovstrød kirke

Frederiksborg Slots Kirke (kun hvis du bor i sognet)

Gadevang kirke

Gørløse kirke

Lillerød kirke

Nødebo kirke

Nørre Herlev Kirke

Præstevang Kirke

Strø kirke

Ullerød kirke

Uvelse Kirke

Poul Krebs kommer til Præstevang Kirke

Når Poul K i november tager på turne til en række udvalgte kirker rundt om i Danmark, er det en gammel drøm der går i opfyldelse - og om sine forventninger til turen siger sangeren selv: Det er noget helt særligt for mig, at ta mine sange ind i det danske folks kirker, hvor der er højt til loftet og tid til nærvær og eftertanke!

Poul Krebs har i løbet af sin efterhånden lange karriere optrådt i stort set alle tænkelige typer rum, også i kirker - men aldrig en hel turne igennem.

At gøre det betyder nye muligheder for både storytelling og valg af repertoire. Publikum kan således se frem til både de store hits, de fortællende sange og de mere hemmelige sange, fra den side af repertoiret, hvor Poul Krebs også tager livtag med de store spørgsmål. Endelig vil Poul Krebs også præsentere helt nye sange, skrevet direkte til turen.

En klog kvinde sagde engang til mig: Ligegyldigt hvor lidt eller meget man tror, er det sundt at komme ind i et rum, hvor der er lidt højt til loftet! 

Poul Krebs har denne gang valgt at holde udtrykket akustisk og intimt, og at opleve ham på den måde, er altid en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere.

Men for også at kunne sætte lidt ekstra farver og stemninger på sangene, tager han to af landets bedste sidemen med sig på kirketuren: bassisten og sangeren Troels Skjærbæk og pianisten Palle Hjorth.

Gennem karrieren har Poul Krebs altid været leveringsdygtig i både underfundige, uforudsigelige og skæve historier, fra den rejse igennem livet, der i hans tilfælde ikke altid er gået af den lige vej. En rejse der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere – og som undervejs har udmøntet sig i albums som ”Små Sensationer”, ”Kosmorama”, ”Forbandede Vidunderlige Tøs”, ”Fri Som Et Forår”, ”Morgendagens Tåber”, ”På En God Dag”, ”Asfalt og senest ”Maleren og delfinerne på bugten”.

Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, har spillet mere end 1000 koncerter og har efterhånden udgivet 25 albums, tilsammen solgt i langt over 1 million eksemplarer.

Poul Krebs giver koncert i Præstevang Kirke fredag d. 27. november 2020 kl. 20

Billetter kan købes på billet.musik.dk

 

 

Studiekreds. Far.Søn.Ånd.

Studiekreds om treenigheden med udgangspunkt i Bibelselskabets nye udgivelse: Far. Søn. Ånd.

En ny studiekreds begynder i Præstevang Kirke.

Det skal handle om treenigheden, som på mange måder er det mest centrale, og komplekse, dogme i kirken. Vi vil over tre aftner tage livtag med treenigheden efter at have læst to afsnit i bogen Far. Søn. Ånd. til hver gang – formålet med bogen er netop at forsøge at formidle treenighedens kompleksitet i en tilgængelig, kortere bog. Det vil vi se nærmere på!

Praktisk: Præstevang Kirke giver bogen kvit og frit til de, som har lyst til at deltage. Man kan afhente bogen i kirken. I den forbindelse skal der opfordres til, at alle, der har mod på det, melder sig uanset, hvilken baggrundsviden man eventuelt allerede har om emnet.

Alle studiekredsaftner afholdes i Præstevang Kirkes menighedslokaler, hvor der vil være en kop kaffe. Sognepræst Andreas Riis Damgaard står for alle tre arrangementer.

Onsdag d.22. januar, Tirsdag d. 18. februar samt onsdag d. 18. marts - alle aftner kl. 19.30

 

 

ANGST - en temarække i Hillerøds kirker

I efteråret, vinteren og foråret 2019-2020 vil der være 6 arrangementer i forskellige kirker i Hillerød under temaet ANGST.

Klik på billedet og læs beskrivelsen.

  • Angst og depression
  • Et latterligt menneskes drøm
  • Hvad er angst?
  • Om angst ud fra Hannah Arnedst forståelse af nazismens konsekvenser
  • Om angst og nåde
  • Eksistentiel angst - Sørens Kierkegaard og kampen for menneskets frihed.

Kalender

Ingen begivenheder fundet.

Røde Kors nørkleklub

Har du lyst til at strikke eller hækle?

Har du lyst til håndarbejde og samtidig gøre et stykke meningsfuldt arbejde?

Vi strikker og hækler til fordel for Røde Kors.  

Mandage i Præstevang Kirke kl. 9.30 – 12

(Sidste gang før jul er d. 16. december og første gang i det nye år er 6. januar.)

Der er garn til alle – og kaffe på kanden

Det er gratis at være med.  

 

Har du lyst til vide mere:

Marianne Eskildsen (Hovedansvarlig) Røde Kors,  Mobil: 4091 1583     

Annemarie Lund, sognepræst ved Præstevang Kirke, Mobil: 3053 9252